måndag 28 mars 2016

Kimono och Manga

En stor gata...
Idag hyrde Helena och Cilla kimonos. De bokade tid igår och då sa väderprognosen är det skulle vara kallt och regn, så jag valde att inte hyra.
Vädret blev istället soligt och varmt (för att vara tidig vår i alla fall), då jag ångrar lite är jag inte bokade också. Tydligen var kön till herrarnas mycket längre än till kvinnorna, så det hade tagit mycket längre tid... men ändå.

...och en liten tvärgata
Medan de var och bytte om, vilket tog ca. en timma, gick jag rnt och utforskade området och fotade. Det intressanta är att det var i centrala Kyoto, och kimoni-stället ligger på en stor gata. Längs de stora gatorna gick det flera smågator som jag först ville beskriva som gränder (de är ca. en bil-bredd med plats för en gående vid sidan om), men när man gick in där så låg det mer eller mindre mina bostadshus där, hotell, lägenhetshus, och diverse mer eller mindre stora företag. Det var en underlig känsla.

När tjejerna fått på sig sina Komonos så gick vi till Kyoto Internationella Manga museum. Det var intressant, men större delen av museet


var mest manga-bibliotek. Så hade man kunnat Japanska så hade man kunnat sitta där i timmar och läsa. Nu gick vi mer runt och tittade på lite historia, hur manga utvecklats, hur tillverkningen går till och sådant.

Fotade jag tjejerna i sina kimonos, vi var och åt och sedan lämnade vi tillbaka deras kläder igen. Lite shopping (jag har köpt en munkjacka i megamysigt tyg, och ett star wars paraply).