fredag 25 mars 2016

Dag två. Drar till centrum

Vaknade till stor del på golvet även om huvudet och fötterna (de lättare kroppsdelarna fortfarande hade luft under sig.
Lånade Cillas badkar men hittade ingen läcka.

- - - - - - - - - - - - - - -
Idag åkte vi in till centrala Kyoto. Planen var att gå runt i affärer, gå på Manga museumet och gå till Kyoto Tower. Vi åkte in och började gå i butiker, och träffade även Cillas kompis Alex en liten stund under tiden.
Det var många intressanta och kul affärer. Vi har alla köpt något någonstans. Själv köpte jag mini spotlights som jag hittade inne i en nörd-affär. (har letat över hela internet efter sådana).

Vissa affärer gick vi in i bara för att värma oss. Det är KAAALT här. Inför resan så sa de att det skulle vara 15-20 grader, så vi har med oss vårkläder. Det är ca. 5-10 grader här. Jag är så glad att jag tog med mig en extra långärmad tröjan. Går omkring med T-shirt, en hoodie, en fleece munkjacka och översta lagret en windbreaker. På underkroppen har jag jeans och dubbla strumpor. Nästa vecka ska det bli varmare... vi får väl se.

Det var lite kul att se hur många tempel de hade inne i köpcentrumet. Man gick tio steg så var det ett nytt tempel igen.
Längs gatorna finns det en massa minitempel, som är mest ett litet skåp med lite saker i.

Vi var även och åt. Dels på en liten japansk restaurang (riktigt liten, hade typ 5 små fyra pers. bord. Och den var mitt i ett stort köpcentrum. Men många japanska restaurang är tydligen mini), och på ett pannkaks café (amerikanska pannkakor. Jag beställde pannkakor med färska frukter. Mumsigt som attan). När vi gått runt i butiker i ca. 7 timmar så drog vi till manga museumet... och kom fram lagom till att de stängde.

Vi drog hem till Cilla en liten stund innan vi drog iväg och åt. Det blev amerikanska hamburgare på japanskt vis. Det var hamburgare, utan bröd, med osaltade stekta pommes, ris och misosoppa som vi åt med pinnar. Det som huvudsakligen skilde rätterna åt var valet av sås till. Jag tog med smält vitlökssmör. Det var riktigt gott.

Därefter gick vi på karaoke och blev kvar där bra mycket längre än vad vi trodde. Vi hade roligt med andra ord.

Första dagen

Första dagen avklarad, och jag har inte tillgång till internet. :-(
Så jag får fortsätta använda denna dåliga appen för att blogga. Den formaterar texten konstigt, och crashar när man försöker ladda upp bilder. Men jag kan i alla fall skriva blogg offline, så laddar jag upp när jag får tillgång till wifi någonstans.

- - - - - - -
Efter en natt på flygplatsen där vi satt och tittade på Dr. Who i väntan på att tåget skulle gå. Tillslut var klockan 6:30 och det blev dags att åka. Och ca. kl. 8 mötte vi Cilla vid tågcentralen i Kyoto.

Vi har sedan spenderat en trött och kall dag med att gå runt i kvarteren vid hennes hem. Vi har tittat i affärer och så.

Har gått ca. 23 500 steg, och har de senaste dygnen sovit en handfull timmar. Så jag förväntar mig att jag kommer sova gott inatt. Tyvärr så verkar det som om min luftmadrass läcker. Har köpt silvertejp för att temporär-fixa det, men har inte orkat försöka hitta läckan. Får se om jag vaknar på golvet imorgon.

Valutan här är riktigt jobbig. Dels det självklara att värdet är så högt. Men också att de har så mycket mynt. Mellan 1¥ upp till 500¥ får man i mynt, så myntfacket i plånboken fylls nästan redan efter ett köp. Både jag och Helena har köpt oss var sin liten portmonä.
- - - - - -
Dagens smaktest (stavar det som det låter):

+++ Mat +++
-Kuroke (potatisbullar med köttfärs i och friterade, inte stekta) Mums!!!
-Vegetarisk Sushi (dvs. Sjögräs, ris och gurka) Nja. Sjögräs är inget för mig, så jag står fast vid "inget som levt i vatten".

(åt även lunch, men minns inte vad det var. Men gott var det.)

+++ Sötsaker +++
-oreo med matcha smak Helt ok, men inte så jag skulle välja dem över vanliga oreos. Man känner knappt matcha smaken
-oreo chokladbar God, men mest vanlig chokladkaka. Känner knappt smaken av oreos.
-Dango 🍡 (rismjölsbollar i olika smaker på pinne. En efterrätt) konsistensen är som om leksaks-slime var ätbart och mer formbart... Men trotts den skumma konsistensen smakade det sött och gott. Skulle äta igen.

+++Dryck+++
-Calpis (en cream soda) En smak för sig. Nån citrus hint i, men i övrigt ganska odefinierbar. Men den var helt ok. Skulle inte tacka nej till den, men skulle nog inte köpa den igen heller.