lördag 26 mars 2016

En sur person och internet

Det är lustigt vad snabbt man vant sig vid hur lugna Japaner är och hur gärna de undviker konflikter.
På bussen idag var det en icke-Japan som inte förstått hur det går till så busschauffören ropade på honom för att han inte betalat. 

Direkt gick han in i ett konfrontationsläge och började gorma om att han vist betalat (det hade han inte. Han hade bara växlat, men trodde väl antagligen att hans resa dragits från växeln. Man betalar dessutom när man går av, inte under resan.)

Det fick oss änna att haja till. En sur person i Japan, vad är detta? Hemma hade man ju bara ignorerat honom och hoppats att han inte skall sätta sig hos en.
- - - - - - - -
Jag har äntligen fått pocket WiFi:n nu, så äntligen kan jag komma åt Maps och turistinformation (plus mail & Facebook :-) ).
- - - - - - - -
Med tanke på hur sent det blev igår så blev det en sen start på dagen idag. Vi kom hemifrån vid ca. 12 och vi gick och åt på en indisk restaurang. Därefter tog vi bussen ut till Fushimi Inari Taisha. Vi gjorde ett litet stopp på ett café på vägen (åt en mumsig våffla med säsongsfrukt och cappuccino med glass i).

Platsen är väldigt vacker, och det finns massor med torii-portar som står riktigt tätt intill varandra så de bildar gångar. Då och då slutar gångarna och man kommer till ett shrine tillägnat ett gudomligt väsen (en gud, förfäder, m.m... eller i ett fall, en häst som gjort bra ifrån sig i strid). Det var en häftig upplevelse, men platsen ligger på ett berg så det var jobbigt att gå upp där.  

Vi hade sol och något varmare idag, men när solen gick ner blev det genast kallare och mindre roligt att vara där. Tyvärr,för det var ännu vackrare, och mycket mer mystik, när det blev mörkt.
Något mer hann vi inte med idag, utan vi åkte hem och köpte mat. Mums.